De cursus biedt senioren de kans om verschillende technieken en oefeningen te leren die gericht zijn op het verbeteren van balans, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen
De cursus biedt senioren de kans om verschillende technieken en oefeningen te leren die gericht zijn op het verbeteren van balans, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen

Verbeter uw balans en blijf vitaal met Pijnacker-Nootdorp Blijft Staan

Dienstverlening 870 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Na een succesvolle eerdere reeks dit jaar keert Sportief Plus in samenwerking met SWOP terug met Pijnacker-Nootdorp Blijft Staan. Een valpreventiecursus ontworpen om senioren in de gemeente Pijnacker-Nootdorp te helpen langer zelfstandig en vitaal te blijven. Volgens VeiligheidNL is het geschatte percentage van 65+ ers in Pijnacker-Nootdorp met een verhoogd valrisico maar liefst 42%. Met Pijnacker-Nootdorp Blijft Staan wordt dit risico verminderd. De cursus is specifiek ontwikkeld voor senioren die hun balans willen verbeteren en zo langer zelfstandig kunnen blijven. 

De cursus ‘Pijnacker-Nootdorp Blijft Staan’ biedt senioren de kans om verschillende technieken en oefeningen te leren die gericht zijn op het verbeteren van balans, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen. Met een totaal van 13 lessen, inclusief één proefles, streeft het programma ernaar om het zelfvertrouwen van senioren te vergroten door een verbeterde balans, wat essentieel is om het risico op vallen te verkleinen. De lessen omvatten onder andere evenwichtsoefeningen, spierversterkende activiteiten en praktische tips om valrisico’s in en om het huis te verminderen. Doordat er professionele trainers voor de groep staan, kan iedereen op zijn/haar eigen niveau meedoen.   

Toegankelijk en veelzijdig  

Om de cursus toegankelijk te maken voor de hele gemeente, wordt de cursus aangeboden op verschillende locaties van SWOP in Pijnacker- Nootdorp: Keijzershof en De Schakelaar (Pijnacker), De Kiezel (Delfgauw) en CulturA & Zo (Nootdorp). De lessen beginnen in de week van 27 mei. 

Neem de stap naar een actiever leven  

De kosten voor deelname aan “Pijnacker-Nootdorp Blijft Staan” bedragen 50 euro. Aanmelden vooraf is verplicht en kan via www.pijnacker-nootdorpblijftstaan.nl. Mocht u verder nog vragen hebben over de cursus kunt u contact opnemen met Jessica Albers. Jessica is bereikbaar via de mail pijnacker-nootdorp@sportiefplus.nl of via telefoonnummer 06-12616420. Grijp deze unieke kans om actief deel te nemen aan een vitaler en meer gebalanceerd leven.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant