‘Proberen om een andere deur te openen’

Het winkelhart van :Pijnacker moet aantrekkelijker worden, zodat er weer meer bezoekers komen.

Ook het gemeentebestuur van Pijnacker-Nootdorp vindt het erg jammer dat er niet voldoende draagvlak is onder de ondernemers in het centrum van Pijnacker om een BedrijvenInvesteringsZone op te richten. De tweede poging om tot zo’n BIZ te komen strandde dinsdag, met drie voorstemmers tekort. Wethouder Bob van der Deijl spreekt van een enorme teleurstelling, maar hij vindt ook dat er nu andere creatieve ideeën moeten worden onderzocht om het centrum aantrekkelijker te maken voor winkelend publiek. “Niets doen is absoluut geen optie.”

Van der Deijl had net als het BIZ-bestuur zijn hoop gevestigd op de nieuwe poging om zo’n vereniging op te richten, waarin ondernemers samen investeren om een gebied veiliger en aantrekkelijker te maken. “Als het was gelukt, dan zouden allerlei mogelijkheden tot ontwikkeling van het centrum een stuk dichterbij zijn gekomen. Daar waren al voorbereidende stappen voor gezet. We zullen ons nu samen met de initiatiefnemers opnieuw moeten beraden.”

Op korte termijn is er een overleg met het BIZ-bestuur. Dat gesprek was al gepland, eigenlijk om de oprichting van de BIZ samen te kunnen vieren. “Dat gesprek krijgt nu een ander karakter, ja. Ik vind het vooral heel vervelend voor al die mensen die zich in de afgelopen tijd enorm hebben ingezet om ondernemers individueel te benaderen en om te proberen hen te overtuigen.”

Bob van der Deijl (hier op een zonniger moment): Niet bij de pakken neer gaan zitten.

Nieuw elan

Toch is wethouder Van der Deijl niet van plan om bij de pakken neer te gaan zitten. “We moeten en zullen iets doen in het centrum van Pijnacker. Niets doen is geen optie, zeker niet nu Ackershof2 langzamerhand weer vol komt en we ook werken aan de ontwikkeling van de Rabolocatie. De deur van de BIZ is dicht, dus we moeten op een creatieve manier kijken of we een andere deur kunnen openen. Het is even slikken, maar we gaan toch op zoek naar een nieuw elan om door te gaan.”

Een van de plannen voor de korte termijn was het aanstellen van een zogenaamde centrummanager, die het aantrekkelijker maken van het winkelhart zou moeten aanzwengelen. Die functionaris zou door drie partijen elk voor een derde worden betaald: de gemeente, de BIZ en de vastgoedondernemers van Ackershof. Nu de BIZ er niet komt, is de vraag of er voldoende geld te vinden is voor de aanstelling van die centrummanager. 

Lees ook: BIZ nu definitief van de baan

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *