13-jarige Finn pleit voor wildopvang

Finn van Rossum doet een beroep op de gemeenteraad om de wildopvang in Delft financieel te steunen.

De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp had donderdagavond vermoedelijk de jongste inspreker ooit. De 13-jarige Finn van Rossum hield aan het begin van de beeldvormende raadsvergadering een gloedvol betoog voor de wildopvang in Delft, die dreigt te moeten stoppen omdat er te weinig inkomsten zijn. Hij vroeg de gemeenteraad om de wildopvang financieel te steunen.

“Ik vind het erg zielig als gewonde dieren niet meer kunnen worden opgevangen”, zei hij tegen de raadsleden. Hij zei ook dat de raad zelf maar eens bij de wildopvang moest gaan kijken.

De jonge inspreker kreeg vanuit de fracties van Eerlijk Alternatief en Gemeentebelangen complimenten voor de dappere manier waarop hij zich in de gemeenteraad had uitgesproken.

De mogelijkheid om geld voor de wildopvang uit te trekken wordt komend voorjaar in de raad besproken. Vooral de Partij voor de Dieren heeft zich hard gemaakt voor financiële steun voor de opvang. Ook in andere gemeenten in de regio is een discussie gaande over structurele steun voor de wildopvang.

Een opmerking bij " 13-jarige Finn pleit voor wildopvang"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *