15 bezwaren, maar bouw begint toch

De grondwerkzaamheden zijn sinds deze week in volle gang.

Tegen de omgevingsvergunning voor de bouw van 66 appartementen aan de Thorbeckelaan in Pijnacker-Noord zijn vijftien bezwaarschriften ingediend. Deze reacties worden binnenkort besproken door de Commissie Behandeling Bezwaarschriften. Maar in de tussentijd kan de bouw van de appartementen gewoon beginnen. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen opschortende werking, schrijft B & W op vragen van de fractie van Eerlijk Alternatief.

Omwonenden en andere belanghebbenden hebben nog wel de mogelijkheid om een spoedprocedure aan te spannen door de Voorzieningenrechter te vragen om een voorlopige voorziening te treffen.

De omgevingsvergunning die door de gemeente is afgegeven gaat over de kap van acht bomen en het herplanten van negen nieuwe. Tegen die vergunning kunnen nog tot en met 1 februari bezwaarschriften worden ingediend.

Te hoog

De meeste bezwaren tegen het bouwplan van Rondom Wonen hebben te maken met de hoogte van de appartementengebouwen. Die krijgen elk vier etages, twee meer dan de ouderenwoningen die eerder op deze plekken stonden. Vooral de bewoners van de eengezinswoningen aan de Thorbeckelaan, pal tegenover de nieuwe appartementen, hebben daar veel moeite mee. Hun uitzicht verandert drastisch.

Tijdens de oordeelvormende vergadering van de gemeenteraad wees een van de omwonenden er op dat de gebouwen ook dichter bij de weg komen te staan dan de ouderenwoningen die eerder op die locatie stonden. De inspreker gaf echter aan dat hij wel het gevoel had dat het eigenlijk geen zin meer heeft om nog bezwaar te maken, omdat de bouw toch gewoon doorgaat.

Of bezwaren nog veel zullen uithalen is inderdaad onzeker. Feit is dat de grondwerkzaamheden voor de bouw van de appartementen sinds deze week in volle gang zijn.

De aannemer is begonnen met de voorbereidingen voor de bouw van de appartementen.

Vooral de bewoners van de eengezinswoningen aan de Thorbeckelaan zijn niet blij met flats van vier hoog voor hun neus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *