25e speelgoedbeurs van Harlekino

De speelgoedbeurs van Harlekino is er weer. Zaterdag van 9 tot 12 uur in de scholen op de Gantellaan in Pijnacker.

Een prachtig jubileum. Speelotheek Harlekino houdt zaterdag 3 november voor de 25e keer zijn grote speelgoedbeurs in de basisscholen Ackerweide en Bonte Tol aan de Gantellaan in Pijnacker. Elk jaar is dit evenement, aan de vooravond van het Sinterklaasfeest, een bijzonder evenement, dat helemaal past in het streven naar hergebruik. Poppen, spellen, babyspeelgoed, lego, Playmobil, bolderkarren en poppenwagens, kinderboeken: het is er weer allemaal.

De jaarlijkse speelgoedbeurs is een evenement dat meerdere doelen dient. Ouders met kinderen, maar ook grootouders en ander gulle gevers, kunnen op voordelige manier aan prachtige kado’s komen voor de decembermaand. Nieuw speelgoed is duur, en waarom zou je geen gebruik maken van de mogelijkheid om  veel goedkoper speelgoed te kopen dat eerder is gebruikt, maar dat nog in goede staat is? Voor mensen die speelgoed ongebruikt in de kast zien staan omdat de kinderen er uit gegroeid zijn is de beurs een mooie kans om er nog een leuk bedrag voor terug te krijgen.

Voor de spelotheek betekent de beurs elk jaar een belangrijke bron van inkomsten. 30% van de verkoopprijs gaat naar de spelotheek, de rest wordt uitgekeerd aan de verkoper.

Verkoopnummer

Inwoners die gebruikt speelgoed willen verkopen op de beurs, hebben een verkoopnummer nodig. Dat kun je tot 2 november 12 uur aanvragen op deze website. Er zijn wel regels. Erg verouderd speelgoed, stoffen babyspeelgoed, niet recente kinderboeken en speelgoed dat er vies of rommelig uitziet wordt niet verkocht op de beurs. Ook kan het zijn dat vooral groot speelgoed geweigerd wordt, omdat de ruimte op de beurs beperkt is.

De verkoop gebeurt dus op zaterdag 3 november, De beurs is open van 9 tot 12 uur. De ervaring van andere jaren leert dat al voor opening flink wat mensen voor de deur staan om als eerste de mooiste stukken speelgoed te kunnen bemachtigen.

Alle informatie over de speelgoedbeurs is hier te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *