36 woningen erbij in Delfgauw

Het Bart Dekkerveld moet worden verplaatst voor woningbouw. 

Projectontwikkelaar Adriaan van Erk werkt in samenspraak met de gemeente Pijnacker-Nootdorp aan plannen voor de bouw van 36 nieuwe woningen in Delfgauw, op een terrein langs de Noordeindseweg en de Vrijenban. De woningen komen voor een deel op het Bart Dekkerveld, het terreintje dat in Delfgauw een belangrijke functie vervult bij evenementen, georganiseerd door de Oranjevereniging. De gemeente stelt daarom als voorwaarde dat het Bart Dekkerveld behouden moet blijven, al zal het wel worden verplaatst.

Het duurt nog wel even voor de plannen gerealiseerd worden. Eerst moet het bestemmingsplan worden gewijzigd, en dat gebeurt pas als de ontwikkelaar een voorstel van de ontwikkelaar heeft ontvangen waar ook de omwonenden zich over hebben kunnen uitspreken. Nog voor de bestemmingsplanprocedure wordt begonnen wil de gemeente een informatieavond voor de buurt organiseren.

De nieuwe woningen worden met een groene buffer afgescheiden van het glastuinbouwgebied dat er vlak naast ligt. De gemeente wil dat 30% van de woningen vallen in de sociale sector.

De bewoners van de Vrijenban in Delfgauw zijn via een nieuwsbrief geïnformeerd over de stand van zaken.

De bedrijfsgebouwen die grenzen aan het Bart Dekkerveld moeten plaatsmaken voor de woningbouw.

 

 

Een reactie op “36 woningen erbij in Delfgauw”
  1. Dit plan is nu niet direct een perfect idee , echter als het dan toch door moet gaan dan wel rekening houdend dat er beslist geen aansluitingsweg op de Noordeindseweg mag worden gerealiseerd ,om reden dat er dan op de spits tijden geen doorkomen meer is in het verkeer .

    Dat is trouwens toch een punt van aandacht ,de geplande autoluw maken van de kruising in het centrum van Delfgauw .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *