40.000 euro in de Buurtknip

Een buurttuin voor alle bewoners: goed voor de sociale samenhang.

Een leuk evenement voor de buurt, bedoeld om de sociale samenhang van de bewoners te versterken. Een stukje groen dat voortaan door de bewoners gezamenlijk als bloementuin wordt onderhouden. Een straatfeest met activiteiten voor de kinderen. Het zijn maar wat voorbeelden van bewonersinitiatieven, die wellicht in aanmerking komen voor een financiële bijdrage van de gemeente vanuit de Buurtknip. Daar wordt elk jaar 40.000 euro in gestort: dat is het maximale bedrag dat beschikbaar is.

De ideeën voor een leuke activiteit of voorziening moeten gericht zijn op de leefomgeving van de bewoners in de straat, buurt of wijk. Als het plan door voldoende mensen gedragen wordt en als het bijdraagt aan de sociale samenhang, dan kan de gemeente de Buurtknip trekken. De wijkmanagers in Pijnacker-Nootdorp spelen hierbij een belangrijke rol. Zij kunnen samen met de initiatiefnemers kijken of de aanvraag compleet is en of er verdere ondersteuning nodig is. Bij wijk en buurtactiviteiten legt de gemeente de plannen en ideeën ook voor aan de bibliotheek, het jeugd- en jongerenwerk, de SWOP, de politie en de woningcorporaties.

2500 euro

Voor kleine straatinitiatieven is maximaal 250 euro per keer beschikbaar. Voor wijk- en buurtinitiatieven kan maximaal 2500 euro worden bijgepast. Hogere subsidieaanvragen zijn ook mogelijk, maar dan is een speciaal besluit van het college van B & W nodig. Is de Buurtknip leeg, dan houdt het op: pas in het volgende jaar komt er weer 40.000 euro beschikbaar.

Met de Buurtknip wil het college van B & W van Pijnacker-Nootdorp initiatieven van bewoners en bewonersorganisaties stimuleren, faciliteren en ondersteunen. Het geld in de knip komt uit het budget ‘Wijken die Werken’.

Vanaf april

Op het gemeentekantoor wordt momenteel hard gewerkt aan de procedure voor de aanvraag. Inwoners kunnen een bijdrage vanuit de Buurtknip aanvragen vanaf 1 april.

Wie nu alvast meer wil weten kan terecht bij de wijkmanagers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *