Aandacht voor sporten met beperking

Voor mensen met een beperking is aangepast sporten goed mogelijk.

Ook voor mensen met een beperking is sport en beweging van groot belang en gelukkig kan dat ook in Pijnacker-Nootdorp. Toch mag er nog wel meer aandacht voor zijn. Daarom houdt de Sportraad maandag een Nieuwjaarssportcafé, dat in het teken staat van sporten met een beperking.

Er is in Pijnacker-Nootdorp al veel mogelijk op dit gebied, zal blijken uit de bijdragen van Linda ven Etten en Robbie Notenboom, beiden beweegcoach aangepast sporten. Linda is vooral actief met yoga en zwemmen en Robbie heeft voetbal en fitness als specialiteit. Beiden zetten zich in om mensen op maat te begeleiden. En daarin is vaak meer mogelijk dan men aanvankelijk zou denken.

Dementie

Ook voor mensen met dementie is bewegen van belang. Lies Rutten, wijkverpleegkundige en gespecialiseerd in het werken met mensen met dementie, vertelt wat er allemaal gedaan wordt op dit gebied.

Ook interessant is het verhaal van Ramon Storm, een bewegingsagoog die vooral met werkt met kinderen met een beperking. Hij is onlangs voorgedragen voor de Rotterdam Sport Award.

Het Nieuwjaarssportcafé van de Sportraad begint maandag 14 januari om 19.45 uur in het Grand Café van sporthal De Viergang aan de Sportlaan in Pijnacker.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *