Aardwarmte stagneert ook in Westland

Ook Green Well Westland heeft problemen met het aardwarmteproject.

Niet alleen kweker Ammerlaan in Pijnacker heeft te kampen met een enorme tegenvaller met zijn aardwarmte: dat geldt ook voor een samenwerkingsproject in het Westland. Het geothermieproject Green Well Westland in Honselersdijk ligt al enkele weken stil omdat de aanvoerleiding moet worden vervangen. Bij Ammerlaan The Green Innovator wordt al maanden geen aardwarmtewater opgepompt door de breuk van een leiding op grote diepte.

Bij het project in Honselersdijk, waarin vijf kwekerijen participeren, moet op last van het Staatstoezicht op de Mijnen een nieuwe buis in de bestaande leiding worden geschoven, omdat de oorspronkelijk buis door slijtage te dun is geworden, meldt het vakblad Bloemisterij. Pas volgende week is het bedrijf weer in staat om warm water op te pompen.

Bij het Pijnackerse bedrijf gaat dat nog veel langer duren. Daar wordt de breuk vermoedelijk niet gerepareerd, omdat het goedkoper is om een nieuwe doublet te boren. Dat is een combinatie van twee naast elkaar liggende leidingen diep de aarde in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *