ABB neemt bouw in Ackerswoude over

ABB past meer prefab toe in Ackerswoude, terwijl bouwbedrijf Schouten vaak een meer traditioneel bouwsysteem toepast.

Projectontwikkelaar ABB neemt voor de deelgebieden Landrijk 10, Landrijk 12 en Brink 9 in de nieuwbouwwijk Ackerswoude in Pijnacker de bouw over van bouwbedrijf Schouten. Dat is met de gemeente Pijnacker-Nootdorp afgesproken om ervoor te zorgen dat de vertraging, die bij eerdere deelgebieden van Schouten is opgetreden, wordt voorkomen.

Bij enkele van de projecten in Ackerswoude die door Schouten werden gerealiseerd, zijn de beloofde opleveringstermijnen niet gehaald. Dat kwam voor een belangrijk deel door het tekort aan materialen en personeel, met name metselaars en tegelzetters. Maar eerder liep de bouw ook vertraging op als gevolg van de nasleep van de crisis in de bouwsector. Schouten had gedurende een bepaalde periode te weinig liquide middelen, waardoor er leningen moesten worden afgesloten om het werk voort te kunnen zetten. Het bouwbedrijf is nog tot eind van dit jaar bezig om deze crisisgerelateerde leningen af te lossen.

Zorgen

In de gemeenteraad werden voor het reces vanuit verschillende fracties zorgen geuit over de vertragingen die in Ackerswoude waren opgetreden. Er was ook kritiek op het gebrek aan communicatie door Schouten in de richting van de kopers van nieuwbouwwoningen. Daarover is nu afgesproken dat het bouwbedrijf vaker en meer in detail vragen zal beantwoorden.

Schouten en ABB ontwikkelen allebei deelgebieden in Ackerswoude. De woningen van ABB zijn doorgaans sneller klaar dan die van Schouten, doordat ABB meer prefab gebruikt en Schouten een meer traditioneel bouwsysteem toepast.

Het deelproject Landrijk 8 zal nog door wel Schouten ontwikkeld en gebouwd worden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *