Acht inwoners kregen onderscheiding

Acht inwoners kregen een koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester.

Burgemeester Francisca Ravestein reikte donderdagmorgen aan acht inwoners van Pijnacker-Nootdorp namens de koning een onderscheiding uit. Dat gebeurde in de raadzaal van het gemeentehuis. Een van de gedecoreerden werd Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, twee werden Ridder in de Orde van Oranje Nassau en vier vrijwilligers werden lid van de Orde van Oranje Nassau.

Jenny Dankelmans, als professor verbonden aan de TU in Delft, kreeg een onderscheiding als Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw vanwege haar innovatieve werk bij de ontwikkelingen van nieuwe instrumenten in de operatiekamer, die het mogelijk maken om te opereren via minimale incisies. Ze vervult ook diverse bestuursfuncties op de Technische Universiteit en zet zich in voor het project Safe Global Surgery en het Delft Women in Science netwerk. 

Organist Petra van den Engel-Veenswijk kreeg de onderscheiding als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ze behoort tot de toporganisten ter wereld en speelt in binnen- en buitenland. Haar repertoire omvat het gehele orgeloeuvre van oude tot hedendaagse muziek. Ze is de vaste organisatie van de Maria van Jessekerk in Delft, waar ze zich inzette voor de restauratie van het Maarschalkerweerdorgel in de kerk.

Stichting Terre

Ook Nathalie Bouwman-van der Stel en haar echtgenoot Rob Bouwman werden onderscheiden als Ridder in de Orde van oranje Nassau. Zij zetten zich beiden al jaren in voor de stichting Terre, die geld inzamelt voor onderzoek naar het Rett Syndroom, een zeldzame aangeboren aandoening die vrijwel alleen bij meisjes voorkomt en die leidt tot ernstige geestelijke en lichamelijke invaliditeit. 

Naast deze nieuwe Ridders kregen ook enkele inwoners van Pijnacker-Nootdorp het  ‘gewone’ lintje, vanwege hun lange inzet als vrijwilliger. Georgine Bendt-Wijsman kreeg de onderscheiding  voor haar werkzaamheden voor de Evangelische Broedergemeente in Den Haag. Piet Hoogland kreeg het lintje als vrijwilliger en bestuurslid bij bewonersvereniging Koningshof, de voormalige Hervormde gemeente van Pijnacker en Delfgauw, Protestantse Kerk in Pijnacker-Delfgauw en de Stichting Algemene Begraafplaats Sint Janshof,

Ook waren er lintjes voor Bertus Janzen, vrijwilliger van de Stichting Duurzaamheid Papaver Delft en de Video Groep Pijnacker, en voor Conny Lugtigheid-Weerheim vanwege haar vele werk als vrijwilligster voor Avanti Korfbal Pijnacker, voor de  Regenboogschool, de Dorpskerk, de SeniorensociĆ«teit en Gospelpopgroep Puur in Nootdorp.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *