Actie Armenië en sport inzet van Santarun

De Santarun is er weer op 17 december.

De Stichting Pijnackenaren helpen Armenië en acht lokale sportverenigingen vormen dit jaar de goede doelen van de vierde Santarun, die op 17 december wordt gehouden in Pijnacker. Het startschot voor de hardloopwedstrijd voor als Kerstman verklede inwoners wordt vermoedelijk gelost door de ambassadeur van Armenië in Nederland, mevrouw Dziunik Agahjanian.

Pijnackenaren helpen Armenië zet zich al geruime tijd in voor ouderen, zieken, mindervaliden, scholen, kindertehuizen, dorpen en groepen boeren en tuinders in Armenië. De Pijnackerse cineast Wim Meijer maakte dit jaar een interessante film over de projectreis in juni van dit jaar.

Naast de Armenië-actie profiteert ook een aantal kleinere sportverenigingen van de opbrengst van de Santarun. De Dansacker (dans en ballet), K en V (turnen), BCP (badminton). TVP (tennis), VV Netwerk (volleybal), BVDEO (badminton), DEO Nootdorp (turnen) en LVP (schaatsen) horen bij de doelen die meedelen in de opbrengst van het evenement.

De Rotaryclub, die de Santarun weer organiseert, hoopt dit jaar op een record aantal deelnemers: maximaal 500. Op dit moment hebben zich al 200 mensen aangemeld. Deelname kost tien euro. Daarnaast zijn donaties en sponsoren welkom.

Aanmelden voor de Santarun kan hier.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *