Financieel misbruik ouderen aanpakken

Enkele zorginstellingen die plaatselijk actief zijn, de Rabobank, Caminada notarissen, Rondom Wonen, de politie, de SWOP, de ouderenbonden en de gemeente Pijnacker-Nootdorp tekenen op woensdag 12 juni een convenant om mishandeling van ouderen op financieel gebied zo vroeg mogelijk te signaleren en te stoppen.

De organisaties vormen een lokale alliantie, in navolging van een landelijk actieplan. Dat is hard nodig, omdat financieel misbruik van ouderen vaak voorkomt. Een op de twintig ouderen blijkt daar het slachtoffer van te worden. Het vindt altijd ‘achter de voordeur’ plaats en blijft vaak onopgemerkt.

Eerder ingrijpen

In het convenant is geregeld op welke manier de lokale organisaties samenwerken om kwetsbare inwoners te beschermen. Ook het geven van voorlichting aan inwoners over hoe financieel misbruik kan worden herkend, kan onderdeel van die samenwerking zijn. Door samen te werken en kennis en informatie uit te wisselen hopen de samenwerkende organisaties dat er ook op lokaal niveau meer oog voor ontstaat en eerder kan worden ingegrepen.

De ondertekening van het convenant op 12 juni is om twee uur ’s middags in de raadzaal van de gemeente. Namens de gemeente Pijnacker-Nootdorp ondertekent wethouder Hanneke van de Gevel het convenant.

Een opmerking bij " Financieel misbruik ouderen aanpakken"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *