Afgelasting gaat veel geld kosten

De Ponybrunch gaat wel door dinsdag in winkelcentrum e Parade.

Secretaris Henk Hoogweg van de stichting Kortebaan Nootdorp is erg teleurgesteld over het afgelasten van de kortebaanwedstrijden dinsdag in Nootdorp, maar het was volgens hem onvermijdelijk: “Het welzijn van de paarden gaat voor.”

De afgelasting betekent voor de stichting wel een financiële strop van enkele duizenden euro’s. “We hebben tenten gehuurd, die staan er al, en er zijn natuurlijk allerlei dingen gekocht en gehuurd. Ik weet nog niet of we dingen kunnen afzegen zonder kosten. Het zal dus best flink wat geld kosten.”

De stichting heeft wel een financiële buffer, dus ‘we gaan niet failliet’, zegt Hoogweg. “Maar zo’n buffer wil je natuurlijk liever niet voor zoiets gebruiken.”

Hoogweg heeft er wel goede hoop op dat het zal lukken om de draverij op een later tijdstip alsnog door te laten gaan. “De kortebaankalender is opgemaakt, maar daar zitten wel gaatjes in, dus ik denk dat het wel mogelijk is om de draverij later dit jaar alsnog te houden. Maar daar is op dit moment nog niets over bekend.” 

Een opmerking bij " Afgelasting gaat veel geld kosten"
  1. Goede beslissing! Veel te heet, maar waarom rept niemand over de grote kans op onweer in de avond!?
    Verder: Kost het veel, of levert het niets op? Jarenlang groot succes! Nu even niet. Bedrijfsrisico!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *