Afvalbrengstation Nootdorp in 2019 dicht

Het afvalbrengstation in Nootdorp is verouderd en moet in 2019 dicht.

Afvalverwerker Avalex wil over twee jaar het milieustation in Nootdorp sluiten. Het afvalbrengstation is verouderd, net als de milieustations in Voorburg en Wassenaar. Voorburg gaat naar verwachting in 2018 dicht, en de sluiting van Nootdorp staat voor 2019 op het programma, zo blijkt uit de meerjarenbegroting van Avalex. Ook Wassenaar zou dan dicht moeten.

De afvalverwerker wil in de toekomst in zijn werkgebied drie afvalbrengstations overhouden. Als de sluiting van Nootdorp doorgaat, dan zullen inwoners van Pijnacker-Nootdorp hun grof vuil in Delft moeten brengen. Veel bewoners uit Delfgauw en een deel van Pijnacker doen dat al, omdat Delft voor hen dichterbij is dan Nootdorp.

Wat de besparing is die Avalex kan boeken met de sluiting van Nootdorp is onduidelijk. Wel is 100.000 euro aan kosten geraamd voor de sluiting. Het terrein aan de Molenweg zal immers moeten worden ontmanteld en schoon opgeleverd.

Raadslid Hanneke van de Gevel van Eerlijk Alternatief had in april van dit jaar al gevraagd welke milieustations zouden worden gesloten. “Ik zei toen al: toch niet Nootdorp, hè? Daar heb ik toen geen antwoord op gekregen. Ik wil daar in de raad binnenkort nog wel eens een debatje over voeren.” 

Risico’s

De begroting voor volgend jaar en later die door Avalex aan de zes deelnemende gemeenten is overlegd, is sluitend. Wel zijn er risico’s, waarschuwt het bedrijf. Zo is de kans groot dat de verwerkingskosten van het afval in de komende jaren stijgen, en ook zijn er risico’s aan de bezuinigingen die de afvalverwerker zichzelf heeft opgelegd om weer in de zwarte cijfers te komen. Vooral de bezuinigingen op personeelskosten zouden voor problemen kunnen zorgen. In elk geval boet het bedrijf hierdoor in op ‘innovatiekracht’.

Lees ook: TROTS stelt vragen over afvalbrengstation

Bewoners van Pijnacker-Nootdorp moeten in de toekomst naar Delft om grof afval weg te brengen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *