‘Afvalstation Nootdorp behouden’

Het afvalbrengstation in Nootdorp voldoet niet meer aan de eisen.

Er komt nog dit jaar meer duidelijkheid of het afvalbrengstation van Avalex in Nootdorp behouden kan blijven. Het voortbestaan van Nootdorp staat ter discussie omdat het brengstation net als dat van Voorburg en Wassenaar verouderd is en niet meer voldoet aan de service-eisen. In de toekomst wil Avalex ‘ten minste’ drie afvalbrengstations hebben. Nu zijn er vijf, maar Voorburg wordt medio dit jaar al gesloten.

Pijnacker-Nootdorp wil graag dat de milieustraat in Nootdorp open blijft. “Wij hechten aan het behoud van de locatie Nootdorp als afvalbrengstation”, schrijft het college van B & W in een concept-zienswijze op de begroting van Avalex. Het college vraagt verder ‘ons zo spoedig mogelijk te informeren over de ontwikkelingen met betrekking tot de locatiekeuze van de afvalbrengstations en de wijze waarop wij hierop invloed kunnen uitoefenen’.

Omdat Voorburg dicht gaat wordt het afvalbrengstation in Rijswijk verbeterd. In de omgeving heeft ook Delft een brengstation van Avalex. Voor inwoners van Delfgauw is dat zelfs dichterbij dan dat in Nootdorp. Gezien de spreiding van milieustraten over het gehele gebied van Avalex is dan ook de vraag of Nootdorp het zou winnen van Wassenaar, als nog een van deze twee stations dicht zou moeten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *