Al 400 aandelen in Energiecoöperatie

Het bestuur van de Energiecoöperatie heeft al 400 voorinschrijving binnen.

Hoewel de echte aanmeldingsprocedure nog niet eens is begonnen, zijn er via de zogenaamde voorinschrijving al 400 aandelen verkocht voor het eerste project van de Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp. Dat aantal is al voldoende om 150 zonnepanelen te kunnen plaatsen. In het eerste project, waarbij het dak van bloemenkweker Harry Wubben in Pijnacker volgelegd zal worden, kunnen in totaal duizend panelen worden geplaatst.

De voorinschrijving is op gang gekomen tijdens en na de eerste informatiebijeenkomst, die de coöperatie vorige week hield in Delfgauw. In de komende tijd zullen er meer van deze bijeenkomsten worden belegd.

De initiatiefnemers willen vooral inwoners van Pijnacker-Nootdorp bereiken die geen geschikt dak hebben om zelf zonnepanelen te plaatsen, of die een huis huren. Door lokaal en gezamenlijk energie op te wekken kunnen ook deze mensen een bijdrage leveren aa de energietransitie. Dankzij een regeling van de overheid krijgen de deelnemers vijftien jaar lang vrijstelling van de energiebelasting over de zonne-energie die ze via het project gezamenlijk opwekken. Hierdoor wordt de investering in aandelen binnen tien jaar terugverdiend.

Voor het eerste project kunnen bewoners van de postcodegebieden 2631, 2632, 2641 en 2645 voorinschrijven. In een volgend project kunnen ook de bewoners van de postcodegebieden 2642 en 2643 meedoen. 

Lees ook: Energiecoöperatie van start

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *