Al driekwart kosten cd-opname binnen

Hildegard Mandos (links) met haar muzikale vrienden Marius Tjon en Jina Sumedi.

De crowdfunding via het artiestenplatform Voor de Kunst voor het maken van een cd-opname met de Nootdorpse zangeres Hildegard Mandos loopt uitstekend. Meer dan 90 donateurs hebben in de afgelopen weken een bijdrage geleverd en met nog twee weken te gaan is al driekwart van het benodigde bedrag binnen.

Hildegard is al dertig jaar als professioneel zangeres actief in de muziek. Ze zingt vooral jazz, bossanova en Braziliaanse muziek, maar popsongs vindt ze ook heerlijk om te doen. Het uitbrengen van een eigen cd was een lang gekoesterde wens, en de campagne via Voor de Kunst moet dat nu mogelijk maken.

Vier talen

De Nootdorpse heeft voor de cd een stuk of vijftien liedjes geschreven. Het wordt een cd met verschillende stijlen, met invloeden van jazz, soul, een beetje Afrikaans en in vier talen: Nederlands, Engels, Portugees en Frans. Hildegard begeleidt zichzelf op contrabas, gitaar of elektrische bas. Ze vormt samen met pianiste Jina Sumedi en drummer/percussionist Marius Tjon de groep Hildegard Mandos & Friends.

Wie wil bijdragen aan de campagne kan terecht op de website van Voor de Kunst. De website van Hildegard zelf is hier te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *