Al veel voorstellingen uitverkocht

Karin Bloemen geeft mei volgend jaar een intiem theaterconcert in CulturA & Zo. De voorstelling was in een kwartier tijd uitverkocht.

De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen van theater CulturA & Zo in Nootdorp liep woensdag op de eerste dag van de verkoop al als een trein. Een stuk of tien voorstellingen waren binnen enkele uren uitverkocht, of er zijn nog maar enkele kaartjes voor te koop. Als de online boekingen in dit tempo doorgaan, dan zijn er al snel nauwelijks meer tickets voor het hele seizoen te krijgen.

De kaartverkoop begon woensdag officieel om 12 uur ’s middags, al lukte het een kwartiertje eerder ook al om kaarten te bestellen. Er ontstond direct een run op de tickets voor het intieme theaterconcert, dat Karin Bloemen op 2 mei volgend jaar geeft. De veertig plaatsen waren in een kwartier tijd allemaal verkocht.

Maarten van Rossem: uitverkocht

Ook al helemaal vol: het college over actualiteiten, maatschappelijke vraagstukken en politieke kwesties door Maarten van Rossem, het Vrijheidscollege van Sinan Can, de muziekvoorstelling rond Simon en Garfunkel door Joost Botman en Niels van der Gulik, cabaret van Pieter Jouke en de theatershow Meiden van Los. Wie nog wil komen kijken en luisteren naar bandoneonist Carel Kraayenhof of naar Het Opvoedcircus van Stine Jensen en Frank Meesters moet heel snel zijn: bijna uitverkocht.

Veertig bezoekers

Natuurlijk is het zo dat het theater in deze coronatijd eerder het bordje ‘vol’ moet ophangen dan onder normale omstandigheden. Om de anderhalve meter te kunnen handhaven kunnen er voorlopig maar veertig bezoekers naar elke voorstelling komen kijken. Dat gebeurt dan wel in een heel intieme sfeer. In de theaterzaal zijn twintig tweepersoons bankjes neergezet, met een tafeltje erbij waarop de drankjes worden geserveerd. Veel mensen tegelijk mogen er dus niet komen kijken, maar het maakt de voorstellingen wel heel bijzonder.

Het is mogelijk dat er in de komende maanden, als de coronamaatregelen verder worden versoepeld, meer mensen in de zaal mogen dan de veertig die nu worden aangehouden,. In dat geval zullen er voor de voorstellingen die nu zijn uitverkocht opnieuw kaartjes worden aangeboden.

Gedroomd

Dat het hard zou gaan met de verkoop werd woensdagmorgen al duidelijk. Hoewel de kaartverkoop toen nog niet was begonnen, stond om 9 uur ’s morgens de telefoon in CulturA & Zo al roodgloeiend. Manuela Bijl, verantwoordelijk voor de culturele programmering van het theater: “Dit hadden wij gedroomd. Heerlijk! We hebben zoveel leuke telefoongesprekken gevoerd en mails beantwoord. Hopelijk mogen we gauw meer dan veertig kaarten per voorstelling in de verkoop zetten om iedereen de gelegenheid te geven om te komen.”

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *