Alles klaar voor de verkiezingen

Een goede traditie in Pijnacker-Nootdorp: burgemeester Francisca Ravestein maakt een ronde langs alle stembureaus en brengt in een daarvan zelf haar stem uit. In 2019 was dat in de wijk Keijzerhof.

Het duurt nog twee en een halve week, maar in Pijnacker-Nootdorp is alles al in gereedheid voor de Tweede Kamerverkiezingen. De oproep die de gemeente enige tijd geleden deed om vrijwilligers te vinden voor de bemanning van de stembureaus is succesvol geweest. Er hebben zich zelfs meer mensen aangemeld dan er nodig zijn.

Op verkiezingsdag, woensdag 17 maart, zijn er in Pijnacker-Nootdorp zeventien stembureaus, plus een mobiel stembureau dat alleen op bepaalde uren open is voor de bewoners van woonzorgcentrum Veenhage en van Ipse de Bruggen. Het zijn niet allemaal dezelfde stembureaus als bij eerdere verkiezingen, omdat vanwege corona gezocht moest worden naar plekken waar voldoende afstand kan worden gecreëerd om iedereen veilig te laten stemmen.

Op maandag en dinsdag 15 en 16 maart kan er ook al worden gestemd. Op deze dagen zijn vier stembureaus geopend: twee in Pijnacker, een in Nootdorp en een in Delfgauw. Alle adressen zijn te vinden op deze webpagina.

Stemmen per post

Inwoners van 70 jaar en ouder kunnen ook stemmen per post. De stembiljetten en de handleiding hoe het poststemmen precies werkt worden in de komende week verspreid. De procedure lijkt wat ingewikkeld, met het ingevulde stembiljet in een gesloten envelop die weer in een andere envelop moet worden gedaan, maar dat is noodzakelijk om het stemgeheim te kunnen garanderen.

Alle informatie over het stemmen per volmacht, stemmen buiten de eigen gemeente, het tellen van de stemmen en nog veel andere zaken is te vinden op deze webpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *