Alzheimer Café biedt luisterend oor

Partners en andere mensen in de omgeving van mensen met dementie hebben het extra zwaar in deze coronatijd. Omdat de bijeenkomsten van het Alzheimer Café in Pijnacker-Nootdorp al geruime tijd niet worden gehouden, bieden de medewerkers nu telefonische ondersteuning voor mensen die daar behoefte aan hebben.

De naasten van mensen met dementie kunnen hun naam en telefoonnummer inspreken op tel. 06 3059 4695. Ze worden dan op een later tijdstip teruggebeld. Het Alzheimer Café biedt op deze manier een luisterend oor en kan als dat nodig is ook meedenken over situaties die zich voordoen.

Wie vragen heeft over dementie of over het vermoeden dat de ziekte zich bij een naaste ontwikkelt kan op maandag 8 maart van 19 tot 21 uur ook en medewerker direct voor advies en ondersteuning aan de lijn krijgen.

Digitaal Trefpunt

In de loop van komende week komt op de website van de afdeling DWO van Alzheimer Nederland een digitaal Alzheimer Trefpunt online met een interview over de ontmoetingscentra in Pijnacker-Nootdorp die dagbesteding aanbieden voor mensen met dementie. Ook eerdere interviews die in deze serie zijn opgenomen zijn daar terug te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *