Alzheimer DWO werkt aan alarm-app

De afdeling Delft-Westland-Oostland van de Alzheimerstichting werkt samen met het softwarebedrijf Delta-N uit Ypenburg aan de ontwikkeling van een app, die bedoeld is als ondersteuning voor thuiswonende mensen met Alzheimer.

Met de app kunnen mensen met dementie heel eenvoudig contact maken met hun mantelzorgers als er iets is. Ze worden door de app uitgenodigd om op vooraf ingestelde tijdstippen te laten weten dat het goed gaat, of juist dat ze hulp nodig hebben.

De ‘Redder in Nood-app’, zoals het programma wordt genoemd, kan ook worden gebruikt door andere zorgbehoevende alleenstaanden. De app laat op bepaalde tijdstippen een alarm afgaan op hun mobiele telefoon. De alleenstaande kan daarna via een soort stoplicht op het scherm met een druk op de groene knop laten weten dat alles goed gaat.

Noodsignaal

Ook is er een gele knop, waarmee een bericht naar de mantelzorger wordt gestuurd in de trant van: ‘Kun je mij terugbellen als je tijd hebt?’ Maar er is ook een rode knop, waarmee direct een noodsignaal naar de groep wordt gestuurd: ‘Help!’

Als de alleenstaande na het waarschuwingssignaal op de smartphone niet op een knop drukt, dan gaat er ook een bericht naar de mantelzorgers. Zijn dat er meerdere, dan kunnen zij onderling via een groepschat met elkaar afstemmen wie er even gaat kijken.

De Redder in Nood-app komt later dit jaar beschikbaar en is dan gratis te downloaden in de bekende appstores.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *