Animatie maakt knelpunten zichtbaar

Vooral het kruispunt Monnikenweg/Brinklande wordt volgens de gemeentelijke variant gevaarlijk, omdat in de ochtendspits veel fietsers en auto’s elkaar daar kruisen. Dat kan beter, vinden de bewoners.

De bewonersgroep in de Pijnackerse wijk Ackerswoude die zich druk maakt over de verkeersveiligheid in de wijk, heeft met een animatie inzichtelijk gemaakt op welke manier het verkeer rond de nieuwe school in de wijk veiliger kan worden afgewikkeld. De animatie is woensdag naar de gemeenteraad gestuurd. Die spreekt donderdagavond in de oordeelvormende vergadering over de zaak.

De animatie laat zien dat de manier waarop de gemeente het verkeer rond het toekomstige Kindcentrum Ackerswoude wil laten lopen, onveilige situaties oplevert op enkele kruispunten. Vooral in de ochtendspits kruist daar veel auto- en fietsverkeer elkaar. Door de route voor ouders die hun kind met de auto naar school brengen langs de andere kant van de school te leiden, wordt het langzame verkeer en het autoverkeer van elkaar gescheiden.

Ook denken de bewoners dat met hun voorstel een veiliger aansluiting op de Klapwijkseweg wordt verkregen. Eventueel zou daar zelfs een rotonde kunnen worden aangelegd, die de situatie nog overzichtelijker maakt.

Harde knip

Vorige week kregen de bewoners al de gelegenheid om in de beeldvormende raadsvergadering te pleiten tegen het plan om doorgaand verkeer door de wijk te blokkeren met een harde knip in de Monnikenweg. Dat is volgens hen niet nodig, omdat het er door de snelheidsbeperkingen in de wijk voor doorgaand verkeer al onaantrekkelijk wordt gemaakt. Vanavond gaan ze het vooral hebben over de verkeerssituatie rond de toekomstige school.

De gemeente heeft een verkeerskundig bureau naar de toekomstige verkeerssituatie laten kijken, maar de bewonersgroep is het met de adviezen van dit bureau niet eens, omdat er volgens hen fouten in zitten.

Deze animatie is woensdag aangeboden aan de gemeenteraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *