Nu tóch betalen voor ophalen grof vuil

Vanaf nu moet direct 30 euro worden afgerekend, als je een afspraak maakt voor het ophalen van grof vuil.

Als afvalinzamelaar Avalex inwoners van Pijnacker-Nootdorp die grof vuil hebben laten afhalen een factuur had gestuurd, dan had dat het bedrijf zo’n 1500 euro per maand opgeleverd. Maar die gemiste opbrengst weegt niet op tegen de kosten die het bedrijf zou moeten maken om de software aan te passen, zo was eerder besloten. 

Maar inmiddels is het probleem tóch opgelost, meldt Avalex. Wie nu online een afspraak maakt om grof vuil op te laten halen, wordt direct naar iDeal geleid om de kosten van 30 euro te  betalen. Hoe het komt dat de benodigde aanpassing aan de software nu wel snel gedaan kon worden is niet duidelijk.

‘Relatief laag’

Het ophalen van grof vuil had volgens afspraken met de gemeente al langer 30 euro per keer moeten kosten. Maar dat bedrag is gedurende langere tijd niet in rekening gebracht, omdat de software daar niet op was aangepast. Avalex noemt het bedrag aan gederfde inkomsten ‘relatief laag’.

Inwoners die in de afgelopen tijd gratis hun grof vuil hebben laten afhalen kunnen nog niet tevreden achterover leunen. Het afvalbedrijf onderzoekt hoe die ophaalbeurten alsnog in rekening kunnen worden gebracht. 

Zelf wegbrengen

Dat inwoners van Pijnacker-Nootdorp moeten betalen voor het ophalen van grof vuil komt door een afspraak die met de gemeente is gemaakt. Pijnacker-Nootdorp hoopt dat inwoners op deze manier worden gestimuleerd om grof vuil zelf weg te brengen naar een brengstation, want dat is dan gratis. Dat bespaart Avalex kosten, en ook kunnen de weggebrachte materialen dan worden gescheiden en deels gerecycled.

In de andere gemeenten waar Avalex actief is hoeft niet apart betaald te worden voor het ophalen van grof vuil. De kosten daarvan zitten dan verwerkt in de afvalstoffenheffing, zodat iedereen er aan mee betaalt, ook mensen die nooit grof vuil aanbieden.

 

 

 

Een reactie op “Nu tóch betalen voor ophalen grof vuil”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.