Avanti | Flexcom wint van koploper Tempo

Tom Snaphaan komt steeds beter in zijn vel bij zijn nieuwe ploeg. (foto Aleid Auwerda)

KORFBAL | In de hoofdklasse heeft Avanti| Flexcom dit weekend voor een stunt gezorgd. Het team won in de derde speelronde van de koploper Tempo uit Alphen aan den Rijn met 21-25. 

In de hol van de leeuw begon Avanti | Flexcom voortvarend. Binnen vier minuten leidde het team van het trainersduo Marrien Ekelmans en Niels van der Stuijt al met 0-3 door twee keer Rick van den Blink en één keer Tom Snaphaan. Vlak voor rust stond het team nog met 8-12 voor, maar de ploeg uit Pijnacker kon die voorsprong niet vasthouden. In de rust stond het 12-12.

Na rust maakte clubtopscorer Stefan Hogervorst er twee, maar het werd daarna toch nog gelijk, 18-18. Na de gelijkmaker liep Avanti | Flexcom weg bij Tempo. Na twee treffers van Judith Goedendorp trok Avanti | Flexcom de overwinning over de streep en de tweede zege van het seizoen. De ploeg uit Pijnacker was de eerste die van Tempo won dit seizoen.

Namens de bezoekers scoorde Rick van den Blink, Stefan Hogervorst en Tom Snaphaan er vijf deze wedstrijd. Voor Snaphaan waren dit de eerste vijf treffers voor zijn nieuwe club, die hem overnam van Fortuna A1. Een zeer mooi resultaat van de steeds beter lopende combinatie met Jordi van Zuidam.

Deze week was er ook minder goed nieuws. Angelo van der Hout heeft tijdens een training een spierscheurtje opgelopen. Daardoor is hij de komende tijd uitgeschakeld.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *