Avanti|Flexcom laat tweede zege glippen

KORFBAL | Het eerste thuisduel van de Pijnackerse korfbalhoofdklasser Avanti|Flexcom tegen DSC uit Eindhoven is zaterdagavond uitgelopen op een deceptie. Na een uitstekende eerste helft en een dito 15-12 ruststand ging het in de tweede helft helemaal mis: 22-28 verlies.

Waar het vorige week nog Avanti|Flexcom was dat in de ouverture van het zaalkorfbalseizoen veerkracht toonde en pas laat in de wedstrijd erop en erover ging bij Nieuwerkerk, was het nu de ploeg uit Pijnacker die een kansrijke positie door de vingers liet glippen. Avanti|Flexcom zette vanaf minuut één de toon. Het nam direct een 4-0 voorsprong en en dwong DSC bij 7-3 tot het nemen van een time-out. Maar met een uitstekend schotpercentage van bijna 30 % was er voor de opponent uit Eindhoven geen houden aan. Tot DSC bij 11-5 ingreep in de vakindeling. Dat had tot de rust nog niet zoveel gevolgen, maar daarna des te meer.

Kantelen

In een periode van tien minuten kantelde de wedstrijd volledig. Na de 16-13 van Rick van den Blink wist Avanti|Flexcom de korf niet meer te raken. Afstandschoten draaiden uit de korf, een strafworp werd gemist en een aantal doorlopen bleef onbenut. Dat gaf DSC de gelegenheid met negen treffers op rij uit te lopen naar een 16-22 stand. Avanti-oefenmeester Marrien Ekelmans probeerde met een aantal wissels het tij nog te keren, maar de wedstrijd was gespeeld.

Clubtopscorer Stefan Hogervorst passeerde met zes treffers tegen DSC de grens van 700 en staat nu op 701 doelpunten.

Mateo Taal

Stefan Hogervorst zet een nieuw clubrecord met 701 treffers (foto Aleid Auwerda)

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *