Avanti|Flexcom viert handhaving met ruime zege

Linda van der Zijden (foto: Nicoline de Bakker)

KORFBAL | Korfbal hoofdklasser Avanti|Flexcom vierde zaterdag voor eigen publiek dat het ook volgend seizoen op het één na hoogste niveau van Nederland mag uitkomen. Het al gedegradeerde SDO, uit Kamerik, vormde een gewillige danspartner: 27-19.

Nadat de ploeg van trainers Marrien Ekelmans en Niels van der Stuijt een speelronde eerder in Zoetermeer handhaving veiligstelde en passend het lokale De Meervogels tot afdaling dwong, was het dit weekend zaak om een eerdere misstap recht te zetten. Staartclub SDO behaalde uitgerekend in de heenwedstrijd tegen Avanti|Flexcom zijn enige twee punten. Precies de twee extra punten die de club uit Pijnacker nu nog uitzicht op de play-offs had gegeven.

Eerherstel

Nu restte slechts eerherstel, waarop Avanti|Flexcom in de eerste tien minuten direct een voorschot nam. Nieuweling Judith Goedendorp was bijzonder scherp met drie treffers uit vier pogingen en ook topschutter Rick van den Blink deed in de beginfase van zich spreken. Omdat ook SDO ging scoren schommelde het verschil lange tijd rond de vijf treffers. Via 7-2 werd een 13-8 ruststand bereikt.

Aan het begin van de tweede helft maakte Linda van der Zijden na een lange blessure haar rentree in het eerste, om niet veel later ook op het scoreformulier te verschijnen.. De 16-11 kwam van haar hand. Ook Nikki Klijn was zuiver. Zij had slechts drie schoten nodig voor twee goals. Clubtopscorer Stefan Hogervorst haalde ook al zo’n hoog gemiddelde. Hij kwam pas halverwege de tweede helft voor het eerst binnen de lijnen, maar kwam in die beperkte tijd wel tot vijf treffers uit acht pogingen.

Laatste wedstrijd

Bij 27-19 was de speeltijd voorbij en steeg Avanti|Flexcom op de ranglijst naar de vierde plek. Zaterdag (20.00 uur) wacht in sporthal De Viergang de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen. Dan komt TOP op bezoek vanuit Arnemuiden.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *