AVANTI|Post Makelaardij wint eerste wedstrijd

Merijn Sevenhuysen in zijn eerste officiële wedstrijd voor Avanti|Post Makelaardij direct betrokken bij drie treffers.

KORFBAL | Voor het tweede jaar op rij speelt Avanti|Post Makelaardij onder leiding van trainersduo Marrien Ekelmans en Niels van der Stuijt. Ze zijn goed begonnen dit jaar. In Dordrecht werd gewonnen van Sporting Delta. In de seizoensopening van het Hoofdklasse seizoen werd het 14-17 voor Avanti.

Op de plekken van de gestopte clubtopscorer Rick van den Blink en Nikki Klijn, maakten Merijn Sevenhuysen en Jitte Janssen hun debuut. In een zeer fysiek duel liet Avanti veel variatie in de aanval zien. De openingstreffer werd gemaakt door Sevenhuysen en door goed verdedigend werk van Avanti kon de ploeg op een 0-3 voorsprong komen. Kort van het einde van de eerste helft had de thuisploeg een sterke fase. Daardoor stond het even 5-5, maar door twee treffers van Tom Snaphaan ging Avanti met een voorsprong van 5-7 de rust in.

Na rust had Avanti|Post Makelaardij niks te vrezen van de tegenstanders uit Dordrecht. Tot drie minuten voor tijd, toen Sporting Delta terugkwam tot 14-15. Uiteindelijk scoorden Merijn Sevenhuysen en een zeer sterk spelende routinier Stefan Hogervorst, die zo de eindstand bepaalden op 14-17. Een belangrijke start die veel vertrouwen geeft voor de rest van het seizoen. Vooral de strijdlust en dat er zeven verschillende spelers wisten de scoren, biedt hoop voor volgende week. Dan komt Korfbal League club en titelfavoriet Groen Geel uit Wormer op bezoek in Pijnacker.

Nieuwe naamgever

Avanti heeft een nieuwe naamsverbintenis aangegaan. De komende drie jaar heet de club uit Pijnacker Avanti|Post Makelaardij. Op 7 september ondertekenden voorzitter Johan Diepens en makelaar Maarten Post de overeenkomst.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *