Avondwandeling Ackersdijkse Plassen

Het plassengebied is ooit ontstaan door kleinschalige veenwinning.

Het is een prachtig gebied en helemaal niet zo bekend: de Ackersdijkse Plassen bij Delfgauw. Toch doet Natuurmonumenten er best het een en ander aan om inwoners meer te interesseren voor het gebied. Zo zijn er geregeld wandelingen rond de Plassen, waarbij vanzelfsprekend veel aandacht is voor de vele vogelsoorten en andere dieren die hier leven. Morgen en begin september kun je bijvoorbeeld mee met een avondwandeling.

De Ackerdijkse Plassen zijn ooit ontstaan door kleinschalige veenwinning. Nu is het een gebied waar je moeras vindt, maar ook weiden, plassen en bos. Natuurmonumenten doet er veel aan om het gebied zo afwisselend mogelijk te houden, zodat veel verschillende soorten hier een broed- en rustplaats kunnen vinden. Het is dan ook een waar vogelparadijs, waar in elk seizoen veel te zien is: weidevogels zoals de grutto en de tureluur, groepen aalscholvers en in het voorjaar en de late herfst vogels als de witgat, kemphaan en groenpootruiter. Heel eerlijk: wij zouden ze niet herkennen.

Natuurmonumenten houdt morgen, donderdag 4 augustus, een avondwandeling door het gebied. Die wandeling is al bijna vol, dus het goed om te weten dat je ook op zaterdag 2 september mee kunt; dan is er weer een avondwandeling. Ook overdag zijn er vaak wandelingen, soms in stilte. Informatie daarover is te vinden op deze website. Daar zijn ook wandel- en fietsroutes te vinden die je op eigen gelegenheid kunt doen.

De uitkijktoren De Tureluur geeft een mooi overzicht over het gebied. Niet betreden bij onweer, staat er op een bordje maar ja, wie bezoekt dan zo’n natuurgebied?

Midden in het plassengebied staat een kijkhut, van waaruit je naar vogels kunt kijken zonder zelf erg op te vallen. Verrekijker meenemen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.