B & W: ‘Verkeer via Omloop is wél veilig’

Bewoners van het Mercatogebouw in Nootdorp blijven erbij: geen tweerichtingsverkeer langs de in- en uitgang van de parkeergarage.

Bewoners van het centrum van Nootdorp en de gemeente blijven het hartgrondig oneens over de uitgang van een nieuwe parkeerplaats, die uitkomt op De Omloop naast het bestaande Mercatogebouw. Tijdens het participatieproces en in inspraakreacties rond het ontwerp bestemmingsplan voor Hart van Nootdorp liepen bewoners van het woongebouw aan de Markt en andere betrokkenen al te hoop tegen het plan om via De Omloop verkeer in beide richtingen te laten rijden, langs de in- en uitgang van de parkeergarage onder het gebouw.

Het college heeft naar aanleiding van die bezwaren een onafhankelijk verkeersdeskundige van BonoTraffics naar de situatie laten kijken. Het bureau kreeg met name de vraag voorgelegd of het deel van de Omloop naar het parkeerterrein bij het appartementencomplex als toegangsweg in twee richtingen de juiste keuze is.

BonoTraffics komt tot de conclusie dat dat inderdaad de beste oplossing is. Een extra uitrit vanaf het nieuwe parkeerterrein op de Koningin Julianastraat, zoals de omwonenden graag willen, is niet gewenst, zegt het bureau. Wel is het belangrijk dat de Omloop een bredere rijbaan krijgt en dat de bocht wordt verbreed, zodat er voldoende ruimte is voor tegemoetkomend auto- en fietsverkeer.

Gehakt

De bewoners van het Mercatogebouw zijn het absoluut niet eens met de conclusie van de verkeersdeskundige. In een persbericht, dat ze ook naar de gemeenteraad hebben gestuurd, maken ze gehakt van de conclusies van het bureau. “Om op de nieuwe parkeerplaats te komen of terug te rijden naar de Koningin Julianastraat moeten de nieuwe buren een haakse bocht nemen, waardoor zij niet kunnen zien of er iemand aankomt met de auto, lopend of fietsend. Alle fietsenbergingen van de 140 Mercato appartementen hebben de in- en uitgang aan De Omloop. Deze bocht is nu al voor wandelaars en fietsers héél gevaarlijk”, schrijven ze.

De gemeenteraad kan donderdag tijdens de beeldvormende vergadering vragen stellen over het voorgestelde bestemmingsplan. Eind december moet de raad het plan vaststellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *