B & W willen afvalbrengstation behouden

Het college van B & W van Pijnacker gaat zich er voor inspannen dat het afvalbrengstation van Avalex in Nootdorp kan worden behouden. Over sluiting van dit milieustation is nog geen definitief besluit genomen, ook al wordt hier in de meerjarenbegroting van Avalex al wel rekening mee gehouden. Dat schrijft het college in antwoord op schriftelijke vragen van de raadsfractie van Trots.

B & W geven wel aan dat Avalex ‘niet uitsluit’ dat in de toekomst de milieustations in Voorburg, Wssenaar en Nootdorp moeten sluiten, tenzij er aanmerkelijk wordt geïnvesteerd. De drie milieustations voldoen in de toekomst niet meer aan de service-eisen en aan de milieunormen. Maar er zijn ‘thans geen concrete plannen’ om het grensstation in Nootdorp te sluiten, aldus het college.

Fractievoorzitter Harald van Zielst van Trots wilde ook weten waar de inwoners met hun grof vuil heen moeten als het afvalbrengstation dicht gaat. Het college antwoordt dat die vraag pas aan de orde is als daadwerkelijk tot sluiting wordt overgegaan. In de tussentijd kunnen inwoners grof vuil ook laten ophalen. Dat is niet gratis: de gemeenteraad zelf besloot dat dat voor 2017 30 euro per keer kost.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *