Ballenhok Wippolder is ‘bodemloze put’

Voetbalvereniging FC Wippolder heeft een groot probleem: er raken steeds meer ballen kwijt. Het gaat om zoveel exemplaren dat het bestuur spreekt over een ‘onhoudbare situatie’. Trainers, coaches en spelers zijn daarom opgeroepen om hun verantwoordelijkheid te nemen en na een wedstrijd of training evenveel ballen in te leveren als ze hebben meegekregen.

Het bestuur van de club spreekt op de website over ‘een aanklacht tegen onverschilligheid en tegen gebrek aan eigenaarschap’. “Op Wippolder hebben we namelijk een groot probleem. We zijn niet in staat om samen goed te zorgen voor de materialen die de club ons ter beschikking stelt, materialen die we nodig hebben om ons favoriete spelletje te spelen.”

Budget overschreden

Het speelt al langer, maar het wordt steeds erger: het gaat inmiddels over ‘heel veel ballen’. Door het steeds maar weer aanvullen van het aantal wedstrijdballen is het budget hiervoor halverwege het seizoen al ruim overschreden. “Het ballenhok is een bodemloze put geworden waar meer ballen uit dan in gaan en niemand die er iets aan kan doen”, schrijft het bestuur.

Er worden wel weer nieuwe ballen gekocht, maar “misschien wel minder dan jullie lief is. Omdat we misschien ook eens moeten voelen wat er gebeurt als er geen eigenaarschap genomen wordt van materiaal”, schrijft het bestuur. De leden van de club worden opgeroepen om de ballen die er nog wel zijn, te koesteren alsof het de laatsten zijn.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *