Balletschool wil snel open

Balletschool Belinda wil graag zo snel mogelijk weer les kunnen geven in de eigen balletstudio in CulturA & Zo.

Balletschool Belinda uit Nootdorp wil zo snel mogelijk weer beginnen met de lessen in CulturA & Zo. Of dat per 1 juni mag, is echter onduidelijk. De dansscholen worden niet genoemd in de lijst van sectoren waarvoor de coronamaatregelen worden versoepeld. Zoals het er nu naar uitziet mogen de dansscholen in de ene gemeente wel open en in de andere niet.

De onduidelijkheid heeft voor een belangrijk deel te maken met de vraag hoe naar dans wordt gekeken. Valt het onder cultuur, dan mogen de dansscholen vanaf 1 juni dertig mensen ontvangen. Maar wordt dans beschouwd als sport, dan duurt het nog tot 1 september voor de dansscholen weer aan de slag mogen.

Lessen buiten

Sinds enkele weken zijn de leerlingen van de Nootdorpse balletschool al wel actief, maar dan met lessen die op gepaste afstand buiten worden gegeven, in de voetbalkooi van RKDEO en op het terrein van de IJsclub Nootdorp. Op die manier kunnen de lessen met een aantal beperkingen wel doorgaan, maar ideaal is het natuurlijk niet.

Belinda van Trier heeft zich aangesloten bij de nieuwe platform Dansondernemers Nederland, waarin inmiddels ruim 1500 dansprofessionals zijn gebundeld. De sector heeft een basisprotocol opgesteld, dat onlangs werd aangeboden aan minister Ingrid van Engelshoven (cultuur) en Tweede Kamerlid Niels van den Berge (GroenLinks).

De leerlingen van de balletschool krijgen nu buiten les, onder andere op het terrein van IJsclub Nootdorp. Maar ideaal is dit natuurlijk niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *