Bartholomeus-hoofdaltaar gerestaureerd

Noud Jansen aan het werk met de restauratie.

De restauratie van het hoofdaltaar van de monumentale Bartholomeuskerk aan de Veenweg in Nootdorp is klaar. Restaurateur Noud Janssen vertelt zaterdagmiddag over wat er precies is gedaan, en wethouder Frank van Kuppeveld sluit de restauratie vervolgens officieel af.

Het afronden van de herstelwerkzaamheden van het altaar zijn natuurlijk reden voor een mooi feest, en dat valt dan meteen samen met Open Monumentendag, zaterdag en zondag. Er is een speciale eucharistieviering, muziek, een dronefilm, een high-tea op het kerkplein en de bekende boekenmarkt.

Zaterdag is de kerk tussen 13 en 16 uur te bezichtigen. Om 15 uur vertelt restaurateur Noud Janssen over zijn werkzaamheden en sluit wethouder Frank van Kuppeveld op symbolische wijze de restauratie af. Aansluitend wordt een film vertoond, die in de kerk is gemaakt met behulp van een drone. 

Op zondagochtend is er om 9.15 uur een bijzondere eucharistieviering met deelname van de koren. Na afloop is op het plein een gratis high-tea. Tot 16 uur is de kerk open voor bezichtiging. Vanaf 10 uur is in de parochiezaal een grote tweedehands cd-, dvd- en boekenmarkt. De opbrengst is zoals altijd voor het onderhoudsfonds van de kerk. Meer informatie bij Ron Labordus, tel. 015 – 3108249.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *