Bartjan Kerklaan besluit na het weekend

Bartjan Kerklaan wil pas na het weekend laten weten of hij zijn plek in de gemeenteraad inneemt of niet.

Delfgauwenaar Bartjan Kerklaan (Gemeentebelangen) beslist pas na het weekend of hij de zetel in de gemeenteraad, die hij met voorkeurstemmen heeft veroverd, gaat innemen. Hij wil er in het weekend eerst uitgebreid met zijn vrouw José en andere familieleden over praten voor hij een definitief besluit neemt. Hij is wel blij verrast dat hij zoveel voorkeurstemmen heeft gekregen. “Het is schitterend dat zoveel mensen vertrouwen in me hebben. Dat doet me wel heel erg goed.”

Kerklaan was vrijdagmorgen niet zelf aanwezig bij de zitting van het Centraal Stembureau, waar de definitieve uitslag van de verkiezingen bekend werd gemaakt. “Ik zat vanmorgen niet goed in mijn vel, dus ik ben thuis gebleven. Ik was dan ook heel verrast toen Francisca (burgemeester Ravestein – red). me belde met het nieuws.”

Immuuntherapie

Kerklaan is ongeneeslijk ziek. Hij heeft asbestkanker. Volgende maand wordt vermoedelijk een nieuwe behandeling begonnen om te proberen de de ziekte te stabiliseren. “Het gaat om een immuuntherapie die bij andere mensen goede resultaten heeft opgeleverd, maar het is natuurlijk afwachten hoe mijn lijf er op zal reageren. Daarom wil ik er ook goed over nadenken en met mijn echtgenote over spreken of het verstandig is weer in de raad te gaan zitten.”

“Maar de andere kant is wel dat ik het in de afgelopen jaren met heel veel plezier heb gedaan. Ik heb er ook erg veel van geleerd. En ik heb veel respect gekregen voor de mensen in de raad, maar ook voor de collegeleden en voor de ambtenaren. We zitten altijd wel wat te piepen en te mopperen, maar er wordt op het gemeentekantoor echt veel goed werk gedaan.”

Lees ook: Kerklaan houdt Van Oevelen uit de raad

 

 

 

Een reactie op “Bartjan Kerklaan besluit na het weekend”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *