Bartjan Kerklaan kiest toch voor de raad

Bartjan Kerklaan neemt zijn plek in de gemeenteraad weer in, dankzij de voorkeurstemmen bij de raadsverkiezingen.

Na intensief overleg met zijn echtgenote José en andere mensen om hem heen heeft Bartjan Kerklaan besloten om opnieuw namens Gemeentebelangen zitting te nemen in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp. Kerklaan heeft dit vandaag laten weten aan burgemeester Ravestein. Het raadslid werd afgelopen week bij de gemeenteraadsverkiezingen met 208 voorkeurstemmen gekozen. “Die mensen hebben daarmee hun vertrouwen in mij uitgesproken en dat wil ik niet beschamen. Daarom heb ik besloten om er helemaal voor te gaan.”

Kerklaan had voor het weekend nog een slag om de arm gehouden nadat de officiële uitslag van de verkiezingen bekend was gemaakt. Hij is al geruime tijd ongeneeslijk ziek,. Daarom had hij erover getwijfeld of hij opnieuw zitting in de raad zou moeten nemen. “Maar de steun die zoveel mensen hebben uitgesproken vind ik zo hartverwarmend dat ik het gewoon moet doen. Mocht op een gegeven moment blijken dat het om gezondheidsredenen niet meer lukt, dan kan ik op een later tijdstip altijd het stokje alsnog overgeven aan iemand anders.”

Het besluit van Bartjan Kerklaan heeft als consequentie dat Richard van Oevelen, die na lijsttrekker Bernard Minderhoud en raadslid Ina Mantjes als derde op de kandidatenlijst van Gemeentebelangen stond, zijn raadszetel moet opgeven. 

Lees ook: Bartjan Kerklaan besluit na het weekend

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *