Bartjan Kerklaan stopt met raadswerk

Bartjan Kerklaan (Gemeentebelangen) legt zijn werk als gemeenteraadslid neer. Hij wordt opgevolgd door Bianca van Petegem.

Gemeenteraadslid Bartjan Kerklaan (Gemeentebelangen) heeft aan burgemeester Francisca Ravestein laten weten dat hij door ziekte gedwongen is om zijn raadswerk neer te leggen. Hij heeft dit geschreven in een brief, die donderdagavond aan het begin van de raadsvergadering door de burgemeester werd voorgelezen.

Kerklaan heeft te kampen met asbestkanker. De behandelingen die hij hiervoor heeft ondergaan zorgden er aanvankelijk voor dat zijn gezondheidssituatie stabiel bleef, maar er is nu toch een verslechtering opgetreden, zo heeft hij in de brief laten weten.

Voorkeurstemmen

In verband met zijn gezondheidstoestand had Kerklaan zich voor de afgelopen raadsverkiezingen op een onverkiesbare plaats laten zetten, maar tot zijn verrassing werd hij met voorkeurstemmen toch in de raad gekozen. Omdat hij de mensen die op hem hadden gestemd niet wilde teleurstellen, aanvaardde hij zijn benoeming als raadslid. Maar inmiddels is gebleken dat zijn gezondheid het functioneren als lid van de gemeenteraad toch teveel in de weg zit. Daarom heeft hij in overleg met zijn vrouw en andere mensen in zijn omgeving besloten om het raadswerk toch neer te leggen.

Kerklaan was donderdagavond niet zelf aanwezig in de vergadering van de raad, maar burgemeester Ravestein had wel begrepen dat hij de raadsvergadering via de videostream zou volgen.  Daarom sprak ze Bartjan Kerklaan via de videoverbinding toch toe. Ze roemde niet alleen zijn raadswerk in de afgelopen jaren, maar ook de ontwikkelingsprojecten die in Afrika waar hij zich al jaren sterk voor maakt.

De gemeenteraad zelf bedankte Bartjan Kerklaan donderdagavond met een applaus.

Van Petegem

Kerklaan zal worden opgevolgd door Bianca van Petegem, nummer vier op de kieslijst van Gemeentebelangen. Richard van Oevelen, die als derde op de lijst stond, heeft laten weten niet voor de raadszetel in aanmerking te willen komen. Hij begint na de zomer met een beroepsopleiding in de advocatuur. Daarom blijft er te weinig tijd over voor het raadswerk.

 

2 reacties op “Bartjan Kerklaan stopt met raadswerk”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *