Basiscursus computerkunde

In je eigen tempo en stap voor stap leren werken met de computer.

Er is steeds veel belangstelling voor de cursussen van de bibliotheek die te maken hebben met het gebruik van computers, tablets en smartphones. Nu de vakantieperiode voorbij is biedt Bibliotheek Oostland dus weer zo’n cursus aan. Op vrijdag 7 september kunnen mensen die nog maar heel weinig ervaring hebben met het gebruik van een computer aan de slag met een basiscursus onder de titel Klik & Tik.

De cursus wordt elke vrijdagmiddag van half twee tot half vier gehouden in het filiaal van de bieb in Pijnacker. Deelnemers werken in kleine groepjes en krijgen veel individuele begeleiding. Hierdoor is het mogelijk om de lessen in je eigen tempo te volgen. Zijn alle lessen doorlopen en voelt de cursist zich zeker genoeg om zelf thuis aan de slag gegaan, dan stroomt deze uit en is er weer ruimte voor iemand anders. Er is dus geen vastgesteld aantal lesmiddagen. De een doorloopt de cursus sneller dan de ander.

Bij het begin

Mensen die nog nooit met de computer hebben gewerkt beginnen helemaal bij het begin. Ze leren dan hoe je de computer kunt opstarten, hoe je een tekst kunt schrijven en op welke manier je een e-mail verstuurt.

In de volgende fase leren de cursisten de basisfuncties van het internet, zoals het bezoeken van websites en het opzoeken van informatie. Daarna volgen er nog lessen over het veilig gebruik van sociale media. Dan gaat het dus over media als Facebook, Instagram en Youtube, maar ook over hoe je met anderen kunt communiceren via Skype en WhatsApp.

Meer informatie en aanmelden kan bij Kimberly Steenbergen van Bibliotheek Oostland via dit mailadres. Ze is telefonisch bereikbaar via 06-4568 4590.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *