Basisscholen krijgen bijenhotels

In Rotterdam zijn de bijenhotels al uitgereikt. Begin april krijgen ook twaalf basisscholen in Pijnacker-Nootdorp er een.

Twaalf basisscholen in Pijnacker-Nootdorp krijgen begin volgende maand een bijenhotel. Dat wordt op of bij het schoolplein geplaatst in het kader van de Zuid-Hollandse bijencampagne van de provincie. Ook op twee openbare plekken komen bijenhotels.

De actie van de provincie Zuid-Holland is dinsdagmorgen officieel van start gegaan met de plaatsing van een bijenhotel in een educatieve tuin in Rotterdam. Tot 1 maart konden gemeenten zich voor de actie aanmelden. Die blijkt aan te slaan: 46 van de 52 gemeenten in de provincie doen mee.

Bijen steken niet

De bijenhotels bieden onderdak aan wilde, alleen levende bijen. Deze bijen steken niet, omdat ze geen bijenvolk hoeven te verdedigen. Bij de bijenhotels vroegen de scholen lesmateriaal van Nederland Zoemt aan en de gemeenten informatie over bijvriendelijk beheer.

Het gaat slecht met de wilde bijen. De helft van alle 358 wilde bijensoorten wordt met uitsterven bedreigd. Dat is een groot probleem, want de wilde bij is samen met andere bestuivende insecten voor tachtig procent verantwoordelijk voor de bestuiving van voedselgewassen en planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *