Bazaar De Acker stopt noodgedwongen

Enkele honderden mensen kwamen zaterdag weer naar de traditionele bazaar in gebouw De Acker, onderdeel van de wijkgemeente Pijnacker-Noord. Al tientallen jaren is het evenement een belangrijke bron van inkomsten voor de activiteiten van de kerk op Park Berkenoord. Nog altijd zeer succesvol, en toch was het evenement voor het laatst.

De bazaar stopt er noodgedwongen mee, zegt Peter Bennink van de Activiteiten Groep Noord met spijt in zijn hart. “Het is niet meer te doen. We hebben te weinig vrijwilligers om er mee door te kunnen gaan. We draaien nu nog voor een groot deel op mensen die al een behoorlijke leeftijd hebben bereikt. Wat jongere mensen die de kar kunnen trekken weten we niet te vinden. En die hebben we voor de opbouw en na afloop het opruimen juist zo hard nodig.”

Speciaal gebakken

Het is wrang dat een succesvol evenement om die reden moet stoppen. Ook deze zaterdag is weer te zien hoeveel mensen er met plezier langs komen om iets leuks te vinden op de rommelmarkt, rond te snuffelen bij handwerk en zelfgemaakte kaarten of om een lekkere taart of cake te kopen die enthousiaste wijkbewoners speciaal voor het evenement hebben gebakken. Voor de deur van het wijkgebouw gaan de broodjes met hamburgers en kip grif van de hand, voor al die mensen die trek hebben gekregen van het rondkijken op de bazaar.

De man van het Rad van Fortuin verkoopt nog vlot zijn lootjes voor een eurootje per stuk. Er zijn leuke prijzen te verdienen. Ook voor het laatst.

“Misschien dat het over een paar jaar in een iets andere vorm weer terug kan komen”, zegt Peter. “Wie weet, misschien hebben we dan weer wat mensen gevonden die zich hier voor willen inzetten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *