Beeldend werk heeft helende kracht

Ontspannen, meer voelen en minder denken, in het nu zijn en in contact komen met jezelf. Dat is het doel van de cursus ‘Uit je hoofd, in je handen’ van beeldend kunstenaar Liesbeth Bos.

De Pijnackerse geeft de cursus vanaf 2 oktober op vijf bijeenkomsten in haar atelier aan de Delftsestraatweg in Pijnacker. Ze wil de cursisten laten ervaren dat beeldend werk een helende kracht heeft.

De deelnemers werken met verf, papier of klei. Ze gaan aan de slag nadat ze eerst een opwarm-oefening hebben gedaan, die bedoeld is om zichzelf open te stellen voor wat er spontaan naar buiten komt. Het gaat erom dat ze leren om in contact te komen met hun binnenwereld en door middel van creativiteit uiting geven aan wat daar leeft.

“Voor sommige mensen is dat misschien nieuw en vreemd”, schrijft Liesbeth op haar website. Maar ook stelt ze: “Het gaat niet om presteren en het resultaat. Integendeel, dat maakt echt helemaal niks uit. Het doel is wezenlijk contact met jezelf en voelen wat er nu is en naar boven komt.”

Er zijn twee series: op woensdagochtend van 9.15 tot 11.45 uur of op donderdagavond van 19.30 tot 22 uur. Meer informatie op deze webpagina.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *