Veel vragen en antwoorden over begroting

De gemeenteraad stelde dinsdagavond op een soort tafeltjesavond nog veel vragen over de plannen voor volgend jaar en later en de bijbehorende begroting.

Het vaststellen van de begroting is elk jaar voor gemeenten een hele klus. Zoveel onderwerpen die de revue passeren, zoveel bedragen die zullen worden uitgegeven en zoveel keuzes die moeten worden gemaakt. De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp stelt de begroting voor 2020 en later volgende week dinsdag vast in een gecombineerde oordeel- en besluitvormende vergadering.

Leden van de gemeenteraad laten zich vooraf altijd goed informeren over de begroting. Dat gebeurt in eerste instantie schriftelijk, via een lange reeks vragen vanuit de fracties en de antwoorden daarop van de zijde van het college van burgemeester en wethouders. Sinds enkele jaren volgt daarna een soort tafeltjesavond, waarop raadsleden de leden van het college mondeling kunnen bevragen op onderwerpen waar ze toch nog meer over willen weten.

Die zogenaamde begrotingsmarkt werd dinsdagavond weer gehouden op het bestuurscentrum. Vanaf acht uur probeerden de collegeleden, ondersteund door beleidsambtenaren, de meest actuele vragen te beantwoorden over de voorgestelde plannen voor volgend jaar. Wat hierna uiteindelijk het oordeel van de fracties zal zijn, zal volgende week dinsdag blijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *