Belangrijke wedstrijden voor vrouwen DSVP en RKDEO

VOETBAL | Na de bekerronde van vorige week gaan de vrouwen van DSVP dit weekend weer een competitiewedstrijd spelen. SV Den Hoorn is de komende tegenstander voor de ploeg van trainer Cees Kruys. Ook Den Hoorn moest vorige week voetballen in de achtste finales van het bekertoernooi. Waar DSVP verloor van FC Maense met 4-1, wist Den Hoorn wel te winnen. Het werd 6-3 tegen het tweede vrouwenteam van FC Rijnvogels. DSVP staat op een zesde plek met twintig punten, Den Hoorn staat eenn plekje hoger met 22 punten. Tijdens de vorige ontmoeting tussen beide ploegen werd het 3-2 voor Den Hoorn. Komende zaterdag is op sportpark De Groene Wijdte de aftrap om 3 uur. Hier vind je de overige wedstrijden uit de zaterdag 2e klasse B.

Erop of eronder

De vrouwen van RKDEO krijgen zondag een grote concurrent op bezoek in Nootdorp: SC Buitenveldert uit Amsterdam. De ploeg van trainer Wendy Rietveld staat op een tiende plek met dertien punten, terwijl Buitenveldert op een elfde plek staat met negen punten en ze hebben een wedstrijd minder gespeeld. ”Wedstrijden zoals deze moeten simpelweg gewonnen worden als je boven de nacompetitiestreep wil eindigen”, zegt Rietveld over het belang van deze wedstrijd. ”Het besef lijkt er te zijn bij het team. Het is erop of eronder, pompen of verzuipen.”

Rietveld heeft de bischikking over een bijna fitte selectie. Alleen Inge Schrijver is er niet bij vanwege een blessure en het is nog maar de vraag of Dewi Paats erbij kan zijn zondag. In Amsterdam won RKDEO met 2-3. Op sportpark Centrum is zondag de aftrap om 2 uur. Hier vind je de overige wedstrijden uit de zondag 1e klasse C.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *