Benefietconcert voor de tijger

Ruben van der Kleij: na ‘Elefantastic’ nu ‘Tigertastic’

De Pijnackerse trompettist Ruben van der Kleij geeft op 27 oktober in Rotterdam met zijn band Ruby and the Blizzards een benefietconcert in het kader van de actie van het Wereldnatuurfonds voor de bescherming van tijgers. Volgens het WNF leven er nog maar 3900 tijgers in het wild en dat aantal dreigt steeds kleiner te worden door stroperij en door bedreigingen van hun leefgebied. Van der Kleij wil met zijn concert geld bijeen brengen om de tijgeractie te steunen.

De trompettist heeft al ervaring met een dergelijk evenement voor het goede doel. Vorig jaar koppelde hij het eindexamenconcert ter afsluiting van zijn opleiding aan het Haarlems conservatorium aan de olifant. ‘Elefantastic’, zoals het concert in de Rotterdamse diergaarde Blijdorp was genoemd, leverde ruim 1200 euro op, dat aan het WNF wel gedoneerd voor de olifantenactie die toen gaande was.

“Het was vorig jaar zo’n leuk project, dat we het plan hadden om er een tweejaarlijks evenement van te maken. Maar toen kwam ik weer in contact met het WNF en hoorde ik van alles over de actie voor de tijger, die nog meer bedreigd wordt dan de olifant. Daarom gaan we toch weer aan de slag”, vertelt Ruben.

Het benefietconcert wordt gegeven in het Rotterdamse poppodium Bird. Daar kunnen 400 toeschouwers in. Omdat de volledige recette naar de tijgeractie gaat kan dat een leuk bedrag opleveren. Het programma zal weer een mix zijn van blues, rock & roll, pop en soul: het repertoire dat de 11-koppige band Ruby and the Blizzards altijd speelt.

Volle agenda

Ruben van der Kleij is na afronding van het conservatorium hard bezig om zich als beroepsmusicus te vestigen en tot nu toe gaat dat prima, vertelt hij. “Ik heb best een volle agenda met geregeld drie optredens in het weekend en allerlei andere projecten. Ik vind het leuk om met verschillende dingen bezig te zijn: ik wil me niet op een ding focussen. Dus ik speel in verschillende bands en orkesten, geef door de week les op meerdere locaties en schrijf ook nog bladmuziek die ik kan verkopen.”

Het opbouwen van een carrière in de muziek is niet eenvoudig. Veel mensen kunnen er niet van leven. Maar Ruben denkt dat hem dat wel gaat lukken. “Muziek is iets waar je constant mee bezig moet zijn. Daarom probeer ik ook ieder gaatje op te vullen.” Intussen blijft hij de plek waar hij leerde spelen trouw: hij geeft nog steeds les aan de koperblazers van de Pijnackerse Show- and Marching Drumfanfare Haaglanden en bij bijzondere evenementen speelt hij daar ook nog mee.

Meer over het benefietconcert is te vinden op deze webpagina.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *