Bewoners kritisch over bouwplannen

Het Bart Dekkerveld moet worden verplaatst voor woningbouw. De bedrijfsgebouwen rechtsboven zullen plaatsmaken voor de bouwplannen.

De bewonersvereniging van Delfgauw is bang dat ze maar weinig invloed kan uitoefenen op de nieuwbouwplannen op een terrein langs de Noordeindseweg en de Vrijenban. De gemeente betrekt de bewoners erbij via een klankbordgroep, maar de gemeente houdt de regie en er worden alleen zaken besproken die door de gemeente op de agenda worden gezet. Ook het tempo wordt door de gemeente bepaald, vindt de bewonersvereniging. Daarom hebben ze nu zelf het initiatief genomen om inbreng van de bewoners in te zamelen.

Projectontwikkelaar Adriaan van Erk werkt aan plannen voor de bouw van 40 nieuwe woningen, die voor een deel op het Bart Dekkerveld komen, het terreintje dat in Delfgauw een belangrijke functie vervult bij allerlei evenementen. De gemeente stelt daarom als voorwaarde dat het Bart Dekkerveld behouden moet blijven, maar het zal wel worden verplaatst.

Onveilige plek

De nieuwe plek voor het Bart Dekkerveld is aan de zijkant bij het water, tegenover de kas van een komkommerkweker. Bewoners vinden dit een onveilige plek, vooral voor kleine kinderen. Ook zijn er bezwaren tegen de verkeersafwikkeling voor de nieuwe woningen via de Vrijenban of de Kooltuin. Dat levert voor de Vrijenban meer verkeer op, of de meeste auto’s gaan dan via de Noordeindseweg. Bewoners zouden liever zien dat de Komkommerweg wordt doorgetrokken tot aan de Kooltuin.

In de plannen staat nu een rechte, doorgaande weg vanaf de Delftsestraatweg getekend, tot bijna bij de Kooltuin. Bewoners benoemen dit als een racebaan en willen graag dat er bochten in de weg komen.

Lees ook: 36 woningen erbij in Delfgauw


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *