Bewoners willen containers niet

Bewoners van de Keizerskroon in Nootdorp zijn zich dinsdag rot geschrokken van borden op de weg, waarop staat dat er woensdagmorgen werkzaamheden plaatsvinden in twee parkeervakken in de straat. Ze zijn bang dat een aannemer daar in alle vroegte ondergrondse afvalcontainers komt plaatsen. De gemeente zegt dat dat voorlopig niet gebeurt. Er wordt juist technisch onderzoek gedaan vanwege de bezwaren die de bewoners hebben ingediend.

Beleidsmedewerker huisvuilinzameling van de gemeente Pijnacker-Nootdorp Jos Koster zegt dat er de komende dagen proefsleuven worden gegraven om de ondergrondse leidingen en kabels te controleren. Die blijken niet altijd correct om de tekeningen te staan. De controles worden juist vanwege de ingediende zienswijzen en bezwaren uitgevoerd. Ook op enkele plekken die door bewoners als alternatieve locatie worden aangeduid wordt dit onderzoek gedaan.

Niet als eerste

De beleidsmedewerker zegt dat het sowieso nog maanden duurt voor er daadwerkelijk ondergrondse containers worden geplaatst. De buurt in Nootdorp is dan niet al eerste aan de beurt. Vrijwel zeker wordt begonnen in wijken waar al ondergrondse containers aanwezig zijn.

De termijn voor het indienen van zienswijzen tegen het plaatsingsplan loopt nog een week.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *