Bezwaar tegen papierbak in de tuin

Na de jaarwisseling levert Avalex in verschillende wijken papiercontainers af.

Bewoners uit verschillende wijken in Pijnacker-Nootdorp komen in actie tegen de blauwe papiercontainer, die Avalex na de jaarwisseling bij hen wil afleveren. In delen van Delfgauw en in de wijk Koningshof in Pijnacker zijn vlak voor Kerst brieven bezorgd waarin de kliko’s worden aangekondigd. In Delfgauw gaat het om delen van het dorp waar geen ondergrondse containers aanwezig zijn.

Zowel de bewonersvereniging in Delfgauw als die van Koningshof wijzen hun leden er op dat het mogelijk is om de kliko te weigeren als ze die niet in de voortuin willen. “De gemeente beslist zonder overleg met de bewoners en dringt ons deze blauwe containers op. Bovendien in een periode waarin mensen met wat anders bezig zijn. De brief valt net voor de kerst op de deurmat en direct in het nieuwe jaar staan de containers op de stoep”, meldt de bewonersvereniging van Delfgauw op haar website.

De vereniging juicht het recyclen van oud papier toe, maar wijst op het alternatief: het inleveren van oud papier bij de sportverenigingen of bij de containers die wekelijks bij het winkelcentrum staan.

Bij het Baken

De bewonersvereniging van Koningshof noemt de mogelijkheid van de papiercontainer op het parkeerterrein van Het Baken. Die container blijft daar staan, en elk jaar zamelt de wijk via dit inleverpunt 275.000 kilo oud papier en karton in. “Dit zijn zeer welkome inkomsten voor de scholen (Johannesschool, De Tweemaster), de bewonersvereniging in Koningshof en de tafeltennisvereniging”, meldt de vereniging.

Bewoners die er niets voor voelen om een papierkliko in de tuin te laten plaatsen kunnen hier bezwaar tegen maken met een mailtje naar de gemeente. Beide bewonersverenigingen hebben voorbeelden van bezwaarmails op hun websites geplaatst.

Bewonersvereniging Delfgauw
Bewonersvereniging Koningshof

3 reacties op “Bezwaar tegen papierbak in de tuin”
  1. Wij willen onze voetbalvereniging blijven ondersteunen en willen GEEN papier container ontvangen!

    Familie van der Tas
    Fonteinkruid 25
    Nootdorp

  2. Wij sponseren de sportverenigingen in pijnacker-noord met onze karton en papier. Een papier “container in de voortuin er bij willen wij niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *