Bianca van Petegem uit de raad

Bianca van Petegem werd in 2018 opnieuw beëdigd als gemeenteraadslid.

Gemeenteraadslid Bianca van Petegem (Gemeentebelangen) neemt na bijna acht jaar afscheid van de gemeenteraad. Het raadslidmaatschap is steeds minder goed te combineren met haar andere werkzaamheden, zo heeft de fractie in een persbericht laten weten.

Van Petegem, in het dagelijks leven beleidsadviseur bij de gemeente Rijswijk, kwam in 2014 in de gemeenteraad voor de lokale partij LPN, die toen bij de verkiezingen één zetel behaalde. In september 2016 besloot de LPN-fractie zich tot ongenoegen van het bestuur van LPN aan te sluiten bij Gemeentebelangen. Die partij telde door de overstap van Van Petegem ineens vijf zetels.

Bij de raadsverkiezingen in 2018 raakte Bianca haar plek in de gemeenteraad kwijt, omdat Gemeentebelangen twee zetels moest inleveren. Maar enkele maanden later keerde ze tóch weer als raadslid terug na het overlijden van Bartjan Kerklaan.

Van Oevelen

Richard van Oevelen

Het vertrek van Bianca van Petegem uit de raad geeft Richard van Oevelen de gelegenheid om terug te keren in de gemeenteraad. Hij stond tijdens de raadsverkiezingen in 2018 als derde op de kieslijst voor Gemeentebelangen, maar hij kreeg toen tot zijn verbijstering geen zetel, omdat Bartjan Kerklaan net iets meer voorkeurstemmen bleek te hebben behaald.

Van Oevelen was in de periode 2014 – 2018 het jongste raadslid van Pijnacker-Nootdorp. Hij werd vanwege zijn inbreng in de raad door veel collega’s én door inwoners erg gewaardeerd. Of hij nu alsnog de raadszetel inneemt waar hij volgens de verkiezingsuitslag recht op heeft is nog niet bekend. Hij werkt sinds 2018 als advocaat in Rotterdam.

Stap terug

Er zijn nog meer wisselingen in de fractie van Gemeentebelangen, omdat Ina Mantjes terugtreedt als fractievoorzitter. Haar plek wordt ingenomen door Bernard Minderhoud. Mantjes blijft wel tot het eind van de raadsperiode in de gemeenteraad.

De wisseling van de wacht komt niet onverwacht. Minderhoud, die in de vorige raadsperiode wethouder was, was bij de laatste raadsverkiezingen lijsttrekker voor Gemeentebelangen. Bij de aanvang van de raadsperiode was al afgesproken dat Mantjes en hij halverwege de rit van positie zouden wisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *