Bibliotheek gaat boeken bezorgen

Naar de bibliotheek zit er tot 6 april niet in. Maar Bibliotheek Oostland wil in de komende weken vooral aan de slag met wat er wél kan.

Bibliotheek Oostland heeft in verband met de coronacrisis alle vestigingen tot 6 april gesloten, maar de medewerkers hebben maandagochtend in een ingelast overleg afspraken gemaakt over wat de bibliotheek allemaal wél kan doen. Zo zijn alle uitleningen vanaf 12 maart met vier weken verlengd. Er wordt in deze periode geen te-laatgeld in rekening gebracht.

Om ervoor te zorgen dat mensen wat fijns te lezen hebben in de komende tijd gaat de bibliotheek gereserveerde boeken aan huis bezorgen. Dat kunnen boeken zijn die in de afgelopen tijd al waren besteld, maar leden van de bibliotheek kunnen via de bibliotheek-app en via het telefonisch spreekuur ook nieuwe aanvragen voor reserveringen doen. In de komende dagen overleggen de medewerkers van de bibliotheek over een bezorgservice aan huis. Daarnaast wordt het aantal e-books en luisterboeken in de collectie uitgebreid.

De verzorgingstehuizen worden in de komende tijd voorzien van boeken voor de bewoners. Bibliotheek Oostland gaat er geregeld voor zorgen dat de woonzorgcentra worden voorzien van een nieuwe stapel boeken.

Spreekuur

Alle filialen van de bibliotheek houden vanaf vandaag elke ochtend van 9 tot 11 uur telefonisch spreekuur over de diensten en activiteiten van de bibliotheek. Ook is dan informatie te krijgen voer de maaltijdbezorging door de horecamensen in CulturA & Zo (Jules en Jessica van Ont-Moeten) en Buurt & Zo (Nanie’s Roti).

Woordvoerder Manuela Bijl van Bibliotheek Oostland zegt dat er zo lang de coronacrisis duurt er nog meer activiteiten van de bibliotheek te verwachten zijn waarmee service aan de inwoners kan worden gegeven. “De filialen zijn dan wel dicht, maar we hebben vanmorgen vooral bij elkaar gezeten om allerlei ideeën bij elkaar te brengen over wat we wél kunnen doen. Als mensen zelf tips hebben, dan zijn die ook welkom.”

De bibliotheekmedewerkers gaan zich in de komende weken in alle filialen vooral bezig houden met veel zaken die tijdens het gewone drukke werk er een beetje bij inschieten, zoals achterstallige administratie doen en nieuwe activiteiten ontwikkelen. Net als de rest van Nederland werken veel medewerkers zoveel mogelijk thuis. Manuela: “En ik ga ook eens naar de kinderen kijken. Die schijnen de laatste tijd nogal gegroeid te zijn…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *