Bibliotheek helpt met zoeken

Voor volwassenen kan het al ingewikkeld zijn om uit een digitale catalogus een paar boeken te zoeken, maar voor kinderen is dat vaak nog lastiger. Bibliotheek Oostland kan helpen: voor kinderen die lid zijn van de bibliotheek zoeken de medewerkers van de jeugdafdeling een paar geschikte boeken uit aan de hand van een kort vragenlijstje.

Hoe oud is het kind en waar zit het op school? Welke interesses of hobby’s heeft het en doet het aan sport? Wat is het lievelingsboek of de favoriete schrijver van het kind? En leest het kind gemakkelijk of vindt het dat lastig? Als ouders of het kind zelf die vragen beantwoorden, dan nemen de medewerkers van de bibliotheek een duik in de kasten en dan zetten ze een tasje met drie geschikte boeken klaar.

Verrassing

Deze nieuwe service voor kinderen van groep 3 tot en met 8 is bedoeld om kinderen ondanks de sluiting van de bibliotheek toch aan het lezen te houden. Het leuke is dat kinderen via het verrassingstasje misschien wel in aanraking komen met boeken waar ze zelf niet aan zouden hebben gedacht om ze uit te kiezen.

Op de website van Bibliotheek Oostland is een formulier te vinden met de vragen voor de uitzoekservice. Je kunt er gebruik van maken zo lang de sluiting van de bibliotheken duurt.

Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek. Dat kan ook online via de website worden geregeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *